About

Здравей! Щом си тук или имаш някакъв интерес от мен и моите писания, или си заспал над клавиатурата и по погрешка си се озовал на това странно място.

Казвам се Росен Славчев, на 24 години. Родом, израснал и живеещ в град София. В интернет средите съм най-известен като rogue. Сред моите ИТ приятели съм известен с това, че кръщавам сървърите си с имена на герои от Star Wars (обикновено името зависи от годините и мощността на сървъра). Аз съм някаква странна смеска между технологии, социален живот и спорт, основно бокс. Т.е., ако не ти разбия facebook акаунта, мога да ти разбия друго, сещаш се.

От няколко години твърдоглаво и неуспешно се опитвам да пиша блог, но поради изключително големите нива на мързел в мен, така и не станах известен с моите текстове. И това е главно защото според Google аз не съм SEO оптимизиран. Не обичам да спазвам някакви граници с цел катерене на този блог и не смятам, че мога ежедневно да заливам хората с информация. Също така и не искам. Би било доста безполезно и дразнещо. Основната цел на този блог е, когато се спречкам със странен проблем, който не съм срещал никога преди и има странно решение, да го напиша под формата на пост, за да не го затрия някъде във времето. Приемете го като личен knowledge base. Също така понякога обявявам за нещата, които се случват покрай мен. По традиция обявявам само скучните неща покрай мен.

Занимавам се с много неща, но основното е системната администрация (наскоро разбрах, че част от нещата, които правя се наричат devops) и сигурност (refer to devops again). От физическа, та чак до виртуална. Рядко имам време да разрешавам моите проблеми затова взимам пари да решавам проблемите на други хора, отново основно в ИТ сферата. Свободното си време прекарвам по улиците /баровете/ на света, чета книжки, когато ми дойде музата гледам ИТ курсове (дори съм водил един, два) и се опитвам да се правя на геймър. До игрите стигам тогава, когато имам толкова много работа и задачи, че просто захвърлям всичко и отивам да пазя ярда.

Новата ми “страст” е свързана с мениджмънт, така че в момента се обучавам в елитен български университет за “project manager”. Истината е, че ако прекарам цял живот, копаеки из терминалите, то най-вероятно ще откача. Но за момента нивата на лудост в мен са сравнително нормални, така че копаенето продължава. За да разберете къде съм прекарал последните години от живота си, то можете да проверите моето CV.